Translate

19 Haziran 2017 Pazartesi

YEMEDEN DÖNMEYİN: Le Relais de Venise

Bugün sizi Paris'in en meşhur restoranlarından birine götürüyoruz.

Le Relais de Venise, Paris'in meşhur et restoranı L'Entrecote...
Rezervasyon kabul etmeyen, hafta içi bile uzun kuyruklarıyla bilinen ve en önemlisi etinin lezzetinin herkes tarafından onaylandığı çizgisinden hiç çıkmamış küçük bir Fransız restoranı. Kongre Merkezi'nin yakınında bulunan restorana, Porte Maillot metro durağında inip kısa sürede yürüyerek ulaşabilirsiniz.


Her gün kapıya el yazısı ile günün menüsü asılıyor. Aslında değişen tek şey o gün hangi etin servis edileceği. Fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi; cevizli salata, özel soslu et ve patates kızartması her zaman servis edilen klasikleşmiş tatlar. Yemeğinizin yanına bizim tavsiyemiz, restoranın özel kırmızı şarabı :)
Servis oldukça hızlı, sirkülasyon fazla olduğu için belki de mecburlar. Yemekler daha önceden hazırlanıyor. İlk gelen servis tabağının ardından tabağınız bittiğinde ikinci tabak servis ediliyor. (Evet, doymadıysanız korkmayın :))


Yemek sonrasında tatlı veya meyve tabağı söyleme şansınız da var, profiterol oldukça lezzetliydi. Vejetaryen arkadaşlarınız da size eşlik edecekse, sadece salata/patates/tatlıdan oluşan mini bir menü ile onlar da karınlarını doyurabilirler.  


Paris'te dolaşırken bir çok Le Relais de Venise görebilirsiniz. Ama taklitlerinden kaçının, kesinlikle Porte Maillot'dakine gidin. 1959 yılından beri hizmet veren restoran Fransızların da favorisi. Fransızlar arasında L'Entrecote olarak anılıyor. Londra, Cenevre, New York'da da şubeleri bulunuyor.


Restoran hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz internet sitesine bakabilirsiniz.  http://www.relaisdevenise.com/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder